Var kommer bananflugor ifrån?

Vi har kämpat en ojämn kamp mot bananflugor hemma. De tycks som vanligt komma ifrån ingenstans och svärma runt matavfallshinken under köksbänken. Det fick oss att undra, var kommer de där flugorna ifrån egentligen? Efter lite högst ovetenskapligt eftersökande via Google har jag nu funnit ett svar på min fråga. Det jag hittade var att bananflugorna tycker om att lägga ägg i bananernas svarta lilla "knopp" längst ner (den man egentligen bör öppna bananerna i). Där ligger de och väntar tills de kläcks och käkar upp den sedermera döda bananen. Det kan vara mysigt att tänka på nästa gång man äter banan, kittlar dödsskönt i kistan!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Var kommer bananflugor ifrån?

  1. Peter skriver:

    Anledningen att de finns så mycket bananflugor just nu är ju också att det är rötmånad (http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6tm%C3%A5nad), extra varmt och fuktigt för de små liven.

    Men med tanke på hur snabbt de kommer och i vilka mängder är uralstring inte helt otänkbart heller (http://sv.wikipedia.org/wiki/Uralstring).

  2. Magnus skriver:

    Jag måste erkänna att jag blev något lättad när jag läste om uralstring. Ovetandes om ordets betydelse trodde jag att det skulle vara något … annat.

  3. Peter skriver:

    Ja al i uralstring ska läsa med ett hårt a, som i all… annars låter det som ett namn på ekivoka underkläder från centralryska höglandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *