Datorkrasch!

Det händer även den bästa, idag gav min dator upp efter lång tids sjukdom! Jag har varit för lat för att ta itu med den trots diverse klara symptom på att den har varit på väg utför. Tur att jag har flera datorer i hushållet, nu sitter jag och skriver ifrån min laptop samtidigt som jag kopierar allt som fanns på min gamla hårddisk (tack Linux för live-CD! bästa krasch-återställningen som finns!), man märker inte hur mycket 200 GB är förrän man försöker flytta det. Sån tur är har jag redan backup på alla foto och annat som är helt unikt, att ha dem på endast en dator är ju be om att bli av med dem. Dock är jag för paranoid för att använda någon on-linetjänst för att spara dem så istället har jag byggt mitt eget backup-kluster som nu kommer väl till användning.

Vid ominstallationen så blir det nog inte Windows igen, nu blir det Ubuntu även på den maskinen! Jag har kört Linux på min laptop länge och varit hur nöjd som helst, nu känner jag att där är mer jag saknar ifrån Ubuntu när jag kör Windows än tvärtom. Det blir väl lite problem med spel men Wine verkar fungera tillräckligt bra för de flesta så det ska nog gå vägen.

I övriga nyheter så undrar kanske någon var inlägget ”Tisdag, vädrets makter” tog vägen som diskuterades i måndags? Jo jag gick faktiskt på min morgonpromenad i tisdags, huruvida det var en morgonpromenad kan kanske diskuteras men det var morgon för mig i alla fall och är det inte det som räknas?

Det här inlägget postades i Datorer, Nonsens och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Datorkrasch!

  1. Reka skriver:

    Du skriver”…idag gav min dator upp efter lång tids sjukdom! Jag har varit för lat för att ta itu med den trots diverse klara symptom på att den har varit på väg utför”.

    Stackars datorn!

    Först tar du livet av den (även om indirekt genom din underlåtenhet att hjälpa en som behöver vård), sedan ensidigt beslutar du att ”donera” dennes hjärna (hårddisken).

    Hur moraliskt/etiskt är detta förfarande? (:)

    Hög tid att starta en ny radikal organisation (eller anmäla Magnus till Amnesty international :)) för att skydda våra lojala datorer som ställer alltid upp oavestt vad!?
    Förslag på namn till organisationen:
    1. Computers have rights and feelings
    2. Save our computers from extermination
    3. Computer Peace (alltså CP och inte PC)

    Har ni annat förslag?

  2. Peter K skriver:

    Man kan kanske se det här på ett par olika sätt:

    1) Magnus är den likgiltige Guden personifierad.
    2) Magnus är naturen personifierad. Den starkes rätt, kan datorn inte klara sig är det till allas fördel att någon annan tar över (ungefär vad som gäller mig och blommor).
    3) Magnus har konverterat till afrikansk shamanism… Jag menar Ubuntu, det namnet hittade du bara på.

  3. Ricke skriver:

    Och återigen snurrar vi in på det religiösa spåret…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *