Jordbävning i Skåne

Jag var ju tvungen att nämna jordbävningen, det är ju inte ofta det inträffar med över 100 år sedan en lika ”stark” jordbävning. Nu verkar det ju ha känts väldigt olika beroende på var man befann sig i Skåne men här i Malmö var det väl ganska svagt men tillräckligt för att man skulle märka av den. För några år sedan var det en annan jordbävning här i trakten och jag kände mig nästan besviken att jag inte märkt av den alls. Denna gång låg jag och sov men vaknade av att sängen skakade och dörren vibbrerade, lugnt tänkte jag: ”oj det är väl en jordbävning. ska man ta skydd under sängen? äsch, jag sover vidare!” och sedan sov jag vidare!

När jag gick upp hade Réka lämnat datorn igång med Sydsvenskans hemsida uppslagen med ett reportage om jordbävningen. Tydligen hade hon inte märkt den fastän hon var vaken vid den tiden.. något som jag sällan är. Nästa jordbävning får komma vid en lämpligare tidpunkt när man är vaken och kan bemöda bry sig om den och iakta den!

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Jordbävning i Skåne

  1. Reka skriver:

    Känns tryggt att veta att huset kan hålla på att rasa samman men du väljer att sova vidare… 😉

  2. Peter K skriver:

    Han vaknade ju faktiskt den här gången och då var byggnaden intei närheten av att rasa så jag tror nog att du kan vara trygg Reka 🙂

    Som jag skrev i var-är-Magnus-inlägg-kommentaren så tyckte jag jordskalvet var riktigt underhållande, speciellt efteråt och lyssna/läsa folks paniska reaktioner. Undrar vad som händer om det blir en riktig katastrof i Sverige, som att det blir strul så Kalle inte kan sändas på julafton eller att Ryssen invaderar… då ligger det här landet riktigt illa till.

  3. Magnus skriver:

    ”Undrar vad som händer om det blir en riktig katastrof i Sverige”

    Sånt är inte kul att skoja om!!! Inget Kalle på Julafton!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *