Budapest på vintern

Det är första gången jag besöker Budapest på vintern men vissa saker måste man ändå göra och det är givetvis främst att bada på Széchenyi. Det ser kallt ut men så härligt det var i vattnet! Vi stannade i ganska länge innan vi tog modet till oss att gå upp ur det 37-gradiga vattnet.

I övrigt så har resan hit till Budapest varit ovanligt komplicerad. Det började med att vårt ena bagage försvann på flygplatsen, en dansk tog fel väska och där stod vi med hans väska ensamma kvar på flygplatsen. Ernst-Hugo Järegård kom i tanke.

Några timmar senare efter att den då mycket hövlige dansken ringt och berättat att han tagit vår väska tycktes allt ordna upp sig, de skulle lämna väskan på flygplatsen där vi anmält den försvunnen och hämta sin egen. Tyvärr visade det sig dock att ”Lost & Found” på flygplatsen inte bara refererade till vad de handskades med utan även deras verksamhetsbeskrivning. Väskan åkte mellan tullen, hittegodsavdelningen och transportfirman men kom aldrig utanför flygplatsen. Dagen efter var vi trötta på att vänta och åkte och hämtade väskan.

På bilden ser ni Réka och hennes pappa inspektera väskan. Säkerhetstejpen som flygplatspersonalen satt om väskan använde Rékas pappa för att dekorera julgranen ni ser i bakgrunden.

Imorgon ska vi förhoppningsvis åka till Wien, dock har vi ett problem och det är att vi tror att Österrike är mycket striktare med ordentliga vinterdäck än vad Ungern än. Detta blir då problem för Rékas pappa som antagligen inte har vinterdäck som är godkända i Österrike. Idag har det varit mycket sökande efter en öppen verkstad där man kan köpa ordentliga vinterdäck och det äventyret är än ej över så hur det går återstår och se. Förhoppningsvis kommer vi till Wien imorgon i alla fall! Där är en sushi-restaurang som vi gärna återbesöker! Vi kommer att åka tidigt så att vi kan gå på marknaden, det är främst därför Rékas pappa vill dit. Mer om detta en annan dag!

Det här inlägget postades i Semester och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Budapest på vintern

  1. mamma skriver:

    Det ser inte mer inbjudande ut där som här Idag har vi haft en mindre snöstorm Gerd och jag vattnade era blommor sedan gick vi i Malmö i 7 timmar medan far arbetade Hoppas ni gjort några fynd i Wien Ha det så bra

  2. Peter K skriver:

    He, förvirrade danskar 🙂

    Ser mysigt ut med det ångande vattnet, min morbror berättade när han badade i en vedeldad tunna i norrland mitt i vintern att var, förutom badkläder, mössa obligatoriskt plagg. Tydligen märkte man inte att huvudet blev nerkyld när man satt i det varma vattnet vilket kunde innebära att man tuppade av… eller ngn. liknande förklaring. Antar att ungrarna tar det där med lite mer ro (a la mindre strikta däckregler) eller att norrlänningarna förutsätter att dom som sitter i tunnan är mer eller mindre berusade.

    Hur som helst, hoppas ni har haft det bra. Nu när man är tillbaka på jobbet kan jag läsa bloggen och skriva kommentarer igen, hade ju inte tid med det under ledigheten eftersom jag hade viktigare saker att göra… såsom sova och pilla navelludd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *