Utställning om yttrandefrihet

När jag som vanligt läste nyheterna idag så hittade jag en länk till en utställning på Nobelmuseet i Stockholm som ställer den intressanta frågan: var går gränsen för yttrandefrihet? Det är alltid en intressant fråga och om de har bra och tänkvärt material kan det vara mycket intressant att besöka utställningen.

Nu undrar ni säkert vilka nyheter jag läst för att hitta detta? Jo, spelnyheterna givetvis! Bland andra inslag i utställning tar man upp problemet med yttrandefrihet (och handlingsfrihet?) i spel och det som nämns är bland annat spelet ”Postal 2” vilket var i hetluften i svensk debatt för några år sedan. Ett synnerligen våldsamt spel som går ut på att du är en brevbärare som utför ditt jobb… och har en tung arsenal av vapen för att göra det hela intressant.

Hur som helst så verkar utställningen vara intressant, så det blir kanske en resa upp still Stockholm någon gång under våren.

Det här inlägget postades i Debatt, Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Utställning om yttrandefrihet

  1. Ricke skriver:

    Nu får du sluta skriva på Manges blogg Reka! Ingen tror ändå att det är han som skriver när det kommer upp ord som yttrandfrihet, Nobelmuseet, utställning och debatt.

    ;o)

  2. Peter K skriver:

    Apropå yttrandefrihet så finns det faktiskt en blogg till jag läser, nämligen svenska kommunistpartiets blogg http://www.skp.se/blogg/. Den är sjukt underhållande att läsa, det är verkligen som om dom fastnat i 30-talets hjärntvättningsperiod. Jag har lagt in ett svar bland annat under blogginlägget ”Finland och förintelsen” (den har nog inte granskats när jag skriver detta) samt ”Allt fler svenska terrorister”, den senare höll jag faktiskt till viss del med skribenten (hålla med en kommunist, du måste skämta… ta er över och underhålls av bloggande från folket som inte hängt med de senaste 70 åren, jag brukar få flera goda skratt därifrån).

  3. Reka skriver:

    Tack Ricke! Skönt att du har så höga tankar om mig och så ????tankar om Magnus. Jag blev själv förvånad när jag började läsa inlägget men sedan kom den ”aha”-sucken när jag kom till
    ”jag läst för att hitta detta? Jo, spelnyheterna givetvis!”

    Dyagnos: Hopplös fall
    Behandling: kommer inte på något för tillfället…. anske ni gör?

    Pidde, jag skall absolut besöka kommunistsajten. Låter intressant.

    Det som jag tycker dock är för närvarande skrämmande är det ultra-konservativa katolska prästbrödraskapet SSPX. I bröderskapet finns några högt uppsatta (framförallt Richard Williamson)som förnekar nazisternas förintelse av judar under andra världskriget. Läs gärna på

    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=878916&rss=2216

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *