Det var inte bara jag som köpte spel

Det var inte bara jag, och inte jag som köpte allt, när det rapporteras att det såldes dataspel för tre miljarder kronor i Sverige förra året! Det spås ju bråda tider i alla sammanhang men dataspelsindustrin går fortfarande för högtryck. Det har spekulerats i om dataspel vinner på snålare konsumenter då ”underhållning per krona” blir ganska låg i längden för dataspel generellt. En Wii-konsol och ett par spel går förvisso på ett par tusenlappar men sen har den också förmågan att underhålla en hel familj under flera år!

TV-spel blir allt vanligare och spelet Guitar Hero slog precis rekord i hur mycket ett enskilt spel hade dragit in i pengar. En miljard dollar har franchisen dragit in! Som inkomstkälla för Activision-Blizzard är spelet dock bara en snopen tvåa, World of Warcraft (som förvisso ej sålt i samma utsträckning i spel mätt) spränger alla gränser och sägs ensam ligga bakom halva Activision-Blizzards inkomst! Det är kanske inte så konstigt ioförsig med tanke på att där är en månadsavgift på ca 100 kr som betalas av ca 11.5 miljoner människor! Det är mer än en miljard i månaden. Guitar Hero kan slänga sig i väggen.

Jag då? Jodå, jag spelar båda!

Det här inlägget postades i TV-spel och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Det var inte bara jag som köpte spel

  1. Peter K skriver:

    “underhållning per krona”

    Pratar inte du och Reka hemma eller måste du argumentera för mer spel på din blogg? Vad gäller billigast dator/konsolspel räknat i underhållning per krona kommer Civilization-serien på överlägsen förstaplats. Civilization-serien är de spel jag spelat absolut mest och det är ingen jobbig månadsavgift (vilket ju drar ner underhållning per krona). Sen är ju frågan om man ska räkna underhållning som att man har roligt eller bara att man är passificerad (a la småbarn framför en tv) och fördriver tid. Jag har själv oftast haft roligast med strategispelen utan månadsavgift (turbaserat eller rts) medans wow snabbt blev ganska tråkigt även om man höll sig kvar för man ville ju bara… Mitt namn är Peter och jag är woware, jag har nu varit fri i elva månader… (mumlande kör) hej Peter. Ok, tillbaka från AA-referensen, vad jag ville säga att underhållning per krona kan betyda olika men oavsett hur man (eller åtminstonde jag) räknar förlorar MMORPGs, vilket är skönt för då kan jag argumentera för mig själv att aldrig återvända till Wow eller fastna i ett nytt (jag testade War, mycket roligare än Wow men det stannade vid ett test).

  2. Joanna skriver:

    Min kommentar handlar inte alls om spel utan om äpplen. Vi har tidigare avhandlat din allergi mot bla äpplen och jag läste nyligen en artikel som sa att om det kliade i halsen när man åt äpplen, kunde man prova att skala äpplet då brukar det sluta klia då det du är allergisk mot sitter mestadels i skalet. Bra va?

    Hoppas att du har det bra och att du skriver lite fler inlägg snart! 🙂

    Tack för senast förresten, det var trevligt!

  3. Magnus skriver:

    Jag har alltid misstänkt att det var just skalet det satt i, då jag kan äta exempelvis fruktsallader där äpple ofta är skalade. Nu kommer väl Réka att börja truga för att jag ska äta äpple igen fast skala dem först!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *