Nu har jag Spotify

spotify-logo-96x96-no-taglineIgår köpte jag Spotify-tjänsten för 99 kr i månaden för att testa den. Efter ett dygn av surfande runt bland olika relaterade band samt uppsökningar av gamla låtar man inte hört på många många år (CD-skivorna är väl nerpackade i en låda någonstans!) måste jag säga att jag skarpt gillar denna tjänst. Den har klart sina begränsningar såsom att man inte kan ta med sig musiken till exempelvis en iPod eller annan icke-uppkopplad enhet men så länge man är hemma är det helt underbart att kunna lyssna på näst intill vad man vill. Där är vissa band eller skivmärke som dock valt att inte vara med vilket är väldigt synd. Igår spenderade jag flera timmar med att bara söka på olika band och totalt var det kanske en 7-8 stycken som jag inte hittade av de jag hade önskat skulle vara där. De jag mest saknade var Beatles, Pink Floyd, Metallica, AC/DC och lite andra småband. Vi får väl hoppas att dessa band och skivbolag ändrar sig och går med i tjänsten.

I egenskap av samlare (verkligen?) så tillfredsställer dock inte tjänsten mig helt och hållet. Jag vill fortfarande köpa musik på gammalt traditionellt vis, vilket torde göra skivbolagen glada då de kan fortsätta pressa pengar ur oss konsumenter. Spotify löser min önskan om ”lite musik hela tiden” men när där är något riktigt bra så kommer jag nog fortfarande att köpa skivan för att kunna spara den själv hemma.

Det som var mest kul med Spotify var att jag ramlade in på musik som jag aldrig annars hade lyssnat på. Till exempel råkade jag hitta en låt av Marilyn Manson som jag tyckte var riktigt bra, kanske inte det jag hade köpt i första taget annars. Det var också kul att klicka sig fram via ”liknande band” eller ”band radio” som det kallades i Spotify. Ibland hittade man låtar som man helt glömt vem som spelat dem.

För mig blir det här en härlig radio som spelar precis vad jag vill och för 99 spänn helt utan reklam!

Det här inlägget postades i Musik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *