Det bakas muffins

p1010001Idag bakas det muffins. Det är Réka som ska stå för fikan på jobbet på fredag. Nu är hon inne på andra batchen blåbärsmuffins, den första omgången blev nämligen inte så bra. Hon gjorde en liten felmåttning när det skulle mätas upp bakpulver och vaniljsocker. Enligt receptet behövdes det några teskedar, måtten vi har står dock på engelska och där hittade hon en som hette ”T-någonting-spoon” vilket hon antog var rätt. Tyvärr var ”T-någonting-spoon” en ”Tablespoon” vilket gjorde att muffinsen blev övergödda imploderade sockerbomber.

Nu har vi varit ute på stan och införskaffat alla ingredienser på nytt och gör ett andra försök. Hoppas de blir goda för jag har lovat att provsmaka upprepade gånger.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Det bakas muffins

  1. Peter K skriver:

    Tur att du sa att det var muffins, trodde först att det var fläskpannkaka. När ska kokböcker lära sig använda SI-enheter tsk tsk (<– ljudet man gör med tungan, inte tesked eller table spoon)? Hoppas dina muffins blev bra till slut Reka.

  2. Reka skriver:

    Hej Peter!

    Tack att du frågar. Ja, det andra försöket blev mycket bättre. Mina kollegor tyckte att muffinsen blev jättegoda…tur att de inte såg det första försöket…muffinsen såg ut som om de har käkat anabola steroider pga för mkt bakpulver. Men som sagt det var mitt fel för att jag läste inte riktigt vilket mått jag tog utan tog T-någonting spoon…slarv-slarv.
    Förresten det finns några muffins kvar i frysen (av det nyare försöket) så det är bara att komma förbi och smaka! :))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *