Modern människa

Vilken modern människa jag är. Inte nog med att jag är allergisk och övergödd, nu har jag dessutom lyckats med andra fin-sjukdomar såsom matförgiftning. Vi utsätts för för lite skräp så när de väl kommer så slår systemet bakut. Det var en misstänkt pizza som ligger bakom senaste attacken. Innan den var det parfymen som fick mig att bli sängliggande. Strax innan parfymen så fick jag en allergisk överreaktion när jag åt en morot. Allt beror säkert på min allergi i botten som gör mig lite överkänslig just under våren. Pizzan fick mig dock ordentligt ur spel, det slutade med ett besök på jourvårdcentralen. Doktorn trodde nog inte så mycket på mina krämpor innan min mage beslutade sig för att visa hela dess innehåll för honom, sån tur var hade de fina påsar för ändamålet. Efter det så erbjöd doktorn lite mer hjälp. Nu är jag hur som helst bättre, ska bara undvika pollen, morötter, parfym och en och annan pizza.

Det här inlägget postades i Nonsens, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Modern människa

  1. Ricke skriver:

    Mina gissningar är att detta också var en allergisk reaktion. Det är väl egentligen självklart att det inte var själva pizzan det var fel på utan antagligen det där gröna de serverar till. Det är lite för nära morot för att inte stämma.

  2. Peter K skriver:

    För att citera dr Cox (eller åtminstonde ungefär) ”It’s not food posioning unless it’s shooting out both ends”.

    Jag blev också matförgiftad i söndags, det ironiska var att det första jag gjorde när jag lyckades ta mig hemifrån var att hålla ett fördedrag på en minikonferens för livsmedelsmikrobiologer (dvs. dom som forskar om bakterier som bl.a. orsakar matförgiftning). Jag gick dock inte till vårdcentralen; primärvården är det mest meningslösa skiten man slösar skattepengar på näst efter möjligheten för gnälliga bönder och Höllvikenbor att överklaga infrastrukturprojekt i 10 år. Går man till vårdcentralen bör man veta vad man vill ha, vet man inte det får man aldrig hjälp. Eftersom man är i sina bästa år säger dom bara att man har ett virus och skickar hem en… tacka vet jag privat primärvård, dom har ett intresse att ta reda på vad som är fel och det är lättare att övertyga om remiss. Nä, jag blev snabbt frisk på bakfyllekuren resorb (tänk att jag fick användning av resorb så som den faktiskt är tänkt 🙂 och köttsoppa.

    Hoppas annars allt är bra med er.

  3. Magnus skriver:

    Ah jag visste väl att de där gröna fladdriga sakerna på pizzan aldrig kunde vara bra! Nu mår jag bättre men magen är inte helt i form än, får hoppas att den bättrar på sig.

    För övrigt hade Dr Cox helt rätt.

  4. Magnus skriver:

    Det slog mig precis…. en smiley från Peter!!!

  5. Ricke skriver:

    Han kanske har blivit kidnappad och försöker kontakta oss för att få hjälp!?

  6. MMM skriver:

    hehe 😀

  7. Joanna skriver:

    Nja, hade Pidde VERKLIGEN varit kidnappad hade han nog lagt in några fler kodord, som tex, hälsa Enzo med en puss, nu skulle det smaka gott med en kopp kaffe, Kalmar nation suger fett eller nåt i den stilen. Men jag håller med. Smileyn är skum.

  8. Peter K skriver:

    Det är inte så att jag aldrig använder smileys, det är bara så att jag inte överanvänder dom. Användandet av smileys verkar har förstört folks förmåga att läsa mellan raderna eller förstå ironi, dom tar allt som skrivs på internet som absolut sanning.

    Hoppas allt är bra med alla… hälsa Enzo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *