Högtflygande planer

air_lake_meadSom de flesta som läser här vet så ska jag och Réka åka till USA på bilsemester i mitten på juli. Vi har varit i full gång med att planera hur och var vi ska stanna under de 14 dagarna och ett ständigt orosmoln för min del är hur vi ska hinna runt till alla platser vi vill utan att behöva känna att vi stressar. Den del som kändes mest omständig var att köra från Las Vegas till Grand Canyon och tillbaka, vilket tur och return är ca tio timmars bilfärd. Att missa Grand Canyon var dock helt uteslutet så dit skulle vi. På nätet hittade jag någon som löst problemet åt oss, så länge vi betalade för det.

Istället för att köra kommer vi att plockas upp från vårt hotell i Las Vegas, köras till flygplatsen, flyga 40 minuter till Grand Canyon (med god utsikt) och sedan är vi framme! 5 timmars bilfärd blev 40 minuters flygning! Smakar det så kostar det, $300 går det på! Vi vinner dock nästan två dagar av vår resa, slipper köra genom öknen och får dessutom se Grand Canyon uppifrån. Välinvesterade pengar enligt mig.

Nu är det kanske inte pengarna Réka klagar så mycket på, mer är det väl ett problem att hon är flygrädd. Kanske inte så kul att sätta sig i ett litet propellerplan och flyga över världens största ravin då. Vi flög ett litet propellerplan från Rom till Florens en gång och det klarade hon, så får väl hoppas att detta också går bra.

Om man nu fortfarande känner att man har nerver kvar efter flygningen så kan man våga sig ut på the Grand Canyon Skywalk. Kort beskrivet en plattform med golv av glas vilken går ut över Grand Canyon och har en sikt 1200 meter ner till Colorado River. Givetvis kostar även den pengar.

Det här inlägget postades i Semester och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *