Årets ord: Alcogel

Jag skulle vilja nominera ”Alcogel” till årets ord. Nedan ser ni ordets raketkarriär enligt Google Trends:

viz

Man kan vidare läsa på Google Trends att detta bara tycks vara ett intressant ord i Sverige, Danmark, Belgien och Fillipinerna. Vilken udda skara. Sverige toppar dock med råge användningen av ordet.

Det här inlägget postades i Nonsens, Nyheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 svar på Årets ord: Alcogel

  1. Peter K skriver:

    Lustigt att se hur svenska folket helt plötsligt blivit så medvetna om smittspriddning. Man undrar vad som hände med gammal hederlig tvål? Det enda jag skulle köpa alcogel för, med tanke på att jag inte är småbarnsföräldrar på restaurang, skulle vara för att spruta upp i näsan på troglodyten som sitter och nyser rakt ut bredvid mig på tåget. Folk som nyser rakt ut eller i händerna borde betala hela vaccineringskampanjen (efter det offentliga bambuspöstraffet på närmsta torg), inte jag… eller det gör jag ju inte heller eftersom jag betalar inkomstskatt i Danmark, men ni förstår vad jag menar.

  2. Peter K skriver:

    En sak till, på Google Trends kunde man också utläsa att i Danmark var det framför allt i Köpenhamn man sökt på alcogel, d.v.s. på östra Själland. Vad finns i drivor i östra Danmark, jo svenskar. Läs den här artikeln från danska P4.

    http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Helsingoer/2009/09/08/073402.htm

    ”Never underestimate the stupidity of people in large groups.”
    – Homer Simpson

  3. MMM skriver:

    Vad är bambuspöstraffet???

  4. Magnus skriver:

    ..som min chef på ett av jobben jag är på observerade: De där alcogel-flaskorna som nu finns på nästan vartenda svenska kontor är säkert den största spridningsfaktorn till en eventuell influensa, alla tar på flaskan efter att de har varit på toaletten, nyst, eller av annan anledning känner att de behöver lite sprit på fingrarna.

    Rickard har bambu, han kanske kan ordna fram lite spöstraff-utdelningar?

  5. Ricke skriver:

    Jag förstår inte den här viljan att slå på någon med en käpp? Får man inte bättre känsla genom direktkontakt? >:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *