Installation av hårdvara

I egenskap av att vara mannen i huset är det jag som är ansvarig för installation av allt elektriskt i huset. Första gången Réka var synbart imponerad av mig var när jag bytte en säkring som gått i el-terminalen. ”Jag hade ringt en elektriker” sade Réka. Sedan dess har jag fått ta hand om allt elektriskt.

I helgen köpte vi en ny vattenkokare. En sådan där enkel som har en knapp, en sladd och en kanna för vatten. När vi kom hem så undrade Réka om jag kunde installera den.

Installera?” undrade jag. ”Du menar dra ut sladden från den gamla vattenkokaren och sätta in sladden från den nya?”.

Inget uppdrag är tydligen för litet för hemelektrikern. Mycket riktigt stod vattenkokaren kvar i sin låda tills dess att jag ”installerat” den. Tur att Réka har en man i huset, annars hade vattnet varit kallt i morse.

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Installation av hårdvara

  1. Ricke skriver:

    Hoppas att du installerat alla de senaste drivrutinerna, annars kan den låsa sig och hur ska ni då kunna fylla på nytt vatten?

  2. Joanna skriver:

    När Rickard bodde i Lund så han hade skruvat lite i kökslampan ( av okänd anledning ) och fått en stöt i sin tumme. Han blev uppenbarligen upprörd av stöten för när han ett halvår senare bjuder han mig på middag, fungerar fortfarande inte hans köksbelysning. Väluppfostrad som jag är skruvar jag ihop hans elkontakter som tack för middagen. Simsalabim, Varde ljus!

    Så jag tycker självklart att jag förtjänar att bli kallad ljuset i Rickards liv. 🙂

  3. Magnus skriver:

    Hade Rickard fel drivrutiner till sin lampa då? Eller kan Joanna ge ett expertutlåtade om hur det stod till? 🙂

  4. Joanna skriver:

    Med tanke på hur Rickard vill närma sig problemet med vattenkokaren så är det snarare ett under att vi har ljus hemma överhuvudtaget.

  5. MMM skriver:

    I ordered a new kitchen lamp, now I am waiting that Marion comes back on the weekend and helps me… or Joanna. 🙂

  6. Joanna skriver:

    🙂

  7. Reka skriver:

    hahaha. Magnus om du så vill så skulle jag kunna bli bättre på teknik-fronten. Jag skulle kunna börja med att dra ut lite sladdar här och där…det gick ju sååååååå bra sist när du spelade WoW!

  8. Magnus skriver:

    Réka är en av de få jag känner som lyckats koppla bort Internet när hon skulle tända en lampa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *