Ballerinakex

ballerinaJag och Réka var igår hos min kusin som fyllt år. De bjöd som sedvanligt inom min släkt på kakor och tårta, Réka tycker det ska kakor eller tårta annars blir det för sött. Själv tycker jag givetvis att det är båda som ska vara! Hur som helst, bland alla kakor på bordet fanns Ballerinakex. Alla tycks ha sina egna sätt att äta Ballerinakex men jag blev lite förvånad när jag såg att Réka åt botten och chokladen men lämnade den ljusa ovandelen. När vi satt hemma senare på kvällen så undrade jag varför Réka lämnat den biten, den var ju godast tyckte jag. Réka svarade ju att hon givetvis tyckte bättre om bottendelen och tittade sedan nöjt på mig och konstaterade ”Vi kommer aldrig att bråka!”.

Det enda orosmolnet med Ballerinakexet är väl i så fall att vi båda tycks tycka om chokladen i mitten. Jag hör i mitt huvud argumentet att den sitter fast i bottendelen så det är dit den hör. Själv åt jag dock mycket Ballerinakex i min ungdom och lyckades till och med utveckla en teknik för att dela på kexet på så vis att chokladen följde med toppendelen istället för den mindre goda botten.

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Ballerinakex

  1. Peter K skriver:

    Men Réka, lämna delar av kakan? Tänk på barnen i Afrika. Skämt åsido, självklart äter man alla lagren samtidigt, det är ju trots allt en småkaka och ingen fastlagsbulle. Jag har också provat äta delarna för sig men kommit fram till att smakerna är ihopsatta för att förstärka varandra, var för sig är dom rätt mesiga… speciellt den ljusa överdelen som inte smakar speciellt mycket 🙂

  2. Ricke skriver:

    Jag tycker absolut inte att barnen i Afrika ska få Ballerinakex bara för att Réka inte vill ha hela sin. De får fixa sina egna kakor. Det kan ju inte vara ekonomiskt försvarbart att skicka ner kaksmulor till afrika?!

    Hur man äter Ballerinakex. Ju mindre ni tweakar era kakor destu mindre spill blir det och ni kan ta nästa kaka fortare.

    MEN PETER, EN SMILEY!!! Fy på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *