Min hemliga plan

Jag och Réka diskuterade vilket som var bäst, en storerbror med en lillasyster (som Réka har växt upp med) eller en storasyster med en lillebror. Det hela kom på tal nu när vi fått veta att det är en liten flicka som Réka går och bär på. Själv var jag glad att det var en flicka, även om jag nog hade varit precis lika glad för en pojke. Réka tyckte dock att om vi någon gång skulle få ett barn till, och detta skulle vara av motsatt kön, så hade det varit bättre med en pojke först. Jag höll inte med och tyckte att det nog var bättre med en storasyster som mognade tidigare och därmed skulle vara med hjälpsam och omhändertagande om sin lillebror. Efter en stunds argumenterande lade Réka ihop mina argument och utbrast:

”Du vill bara ha en flicka först för att du vill att mini-Réka ska kunna ta hand om din mini-Magnus!”

Det här inlägget postades i barn och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Min hemliga plan

  1. Peter K skriver:

    Jag har en storasyster och det fungerade bra… när vi väl hade flyttat hemifrån båda två. Sen kvittar det väl om mini-Réka kommer före mini-Magnus, mini-Magnus behöver ju inte vara speciellt gammal för att hjälpa mini-Réka med att installera vattenkokare and what not.

  2. Joanna skriver:

    Hahahahahahaha! Du är för härlig Peter! Jag skrattade så högt när jag läste om vattenkokaren så jag väckte Elliot….:-)

    Jag tror inte det spelar nån roll om det är en kille eller tjej som är äldst. Bara den som är äldst är snäll!
    Jag har en storebror och det var ju sådär ( även när jag flyttat hemifrån också ) Men min lillebror har tur, han fick en snäll storasyster! 😉

  3. Reka skriver:

    Alltså det här med vattenkokare. The truth is, jag kan ju installera en sådan apparat om jag MÅSTE. Men varför skall jag göra det när jag har en man i huset? Någon nytta skall vi kvinnor ha med att ni män -enligt eget utsago – är så ”starka, praktiska, tekniska osv”.

    Dessutom, om vi tittar på de psykologiska aspekterna med det här draget – att jag ber Magnus att installera vattenkokaren, eller byta batteri, proppen m.m. – medför jag att Magnus känner sig som en stolt man! Jag tror inte att jag behöver bevisa detta – nu när tydligen alla hans vänner vet att han fick ju minsann installera en vattenkokare hemma! 🙂

    Alltså, som vanligt, vi kvinnor är såååååååååå smarta och listiga – och ni män – fattar ingenting!

  4. Ricke skriver:

    Varför tror du jag lät Joanna fixa lampan i min lägenhet. 😉

    Jag har jättebra namn till båda barnen! Bägge kan heta mini-me.

  5. Joanna skriver:

    Gud vilka bra namn! De tröjorna är ju givna till Rickards lillebrors tvillingar!!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *