E-post från Ralph H Baer

För ett tag sedan hade jag nöjet att träffa Nolan Bushnell. Nu har jag stött på en annan legend inom TV-spelsindustrin. Det hela började med att jag, till min frus stora glädje, köpte ett nytt gammalt TV-spel på Tradera. Denna gång var det en Magnavox Odyssey jag fick tag på, i stort sett komplett. Detta är det första TV-spel som såldes i USA, det vill säga världens första TV-spel för hem-marknaden. Innan detta fanns bara prototyper och super-datorer som folk (miss)brukade för sina TV-spelsidéer.

En av dem som arbetat med en sådan superdator fick idén att anpassa den för hem-marknaden, denne man var Ralph H Baer. Han fortsatte till att skaffa sig en massa patent inom TV-spel och till sist blev resultatet av hans mödor just Magnavox Odyssey som började säljas 1972.

Vad har då allt detta att göra med just mitt exemplar? Jo, av en ren slump upptäckte jag att på ett av korten som följt med lådan fanns det en signatur: Ralph H Baer. Var det möjligtvis en riktig autograf? Efter lite forskning på nätet hittade jag Ralphs e-postadress och tänkte att jag kunde göra ett försök och kontakta honom. Sagt och gjort, jag skickade ett e-post om mitt fynd. Bara några timmar senare svarar Ralph med ett väldigt vänligt brev att han genom åren signerat många sådana saker och att det alls inte är otänkbart att även den jag har kommer ifrån honom. Han bifogar till och med en bild på när han signerade massa prylar för samlare i Tyskland och tillägger att det kanske är därifrån min signatur kommer.

Nu kan jag berätta för mina barnbarn att jag en gång pratat med TV-spelens fader, Ralph H Baer.

Det här inlägget postades i TV-spel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 svar på E-post från Ralph H Baer

  1. Joanna skriver:

    Coolt. Jag kan i min tur säga att jag pratat med honom som en gång mailat med TV-spelens fader. Tunga grejor. 🙂

  2. Magnus skriver:

    Du kan säga att han levererade blogg-inlägg till dig på beställning också! 🙂

  3. Peter K skriver:

    Var det en sådan superdator som hade en datorkraft motsvarande en nutida sämre miniräknare?

  4. Joanna skriver:

    🙂

  5. Joanna skriver:

    Va? Nu är klockan 22:55. Var är dagens inlägg?
    Fast vi ses ju imorgon så det är ok..;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *