När sätter du upp listerna?

Igår söndag var det dags för lite sedvanlig mindre renovering av huset. Vi började ute med att plocka ner alla stuprör för att sätta in så kallade löv-fällor längst ner på dem. Typiskt nog så regnade det givetvis och det var kallt och vått arbete. Vi fick satt in dem på alla stuprör i alla fall och nu kan man lugnt se på när höstlöven hamnar på våra tak, för ner i avloppen ska de inte gå i alla fall.

Efter lövfällorna var det gardinstängernas tur. Vi har nog redan satt upp fler gardinstänger i huset än vi någonsin gjorde i lägenheten (och det är inte skillnaden i antal fönster som var anledningen till det). Både köket och vardagsrummet har nu gardinstänger överallt, det enda som saknas nu är gardiner.

Sist tog vi oss an några rullgardiner som vi ska ha i de rum där solen står på starkast och man vill kunna mörklägga. Det blev tre nya sådana också. Egentligen var vi klara där men eftersom vi ändå hade gett oss på dessa fönster så passade vi på att ta bort de gamla söndriga persiennerna också. En lätt uppgift kanske om det inte vore för att fönstret i köket inte gick att öppna helt sedan vi byggt en diskbänk under det. Vi fick såga av en av metallhasparna med ett sågblad för att få upp det. Men det gick och sedan var vi av med alla gamla trasiga persienner också!

På kvällen satt sedan jag och Réka och tittade på TV. Jag var nöjd över ett bra dagsverk med många småsaker åtgärdade. Då tittade Réka på mig och frågade ”När sätter du upp listerna?”. Suck.

Det här inlägget postades i hus, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på När sätter du upp listerna?

  1. Peter K skriver:

    Att ta hand om ett hus är inte som ’operation dagsverke’ vi gjorde i högstadiet. Då arbetade man en dag för ett biståndsprojekt och sen försvann världssvälten.

    Men du verkar arbeta på bra Magnus. Jag gillar det med mörkläggningsgardiner, bra att ha ifall ryssen kommer.

  2. Magnus skriver:

    Ja, mörkläggningsgardinerna satte jag bara på fönster som ligger på öst-sidan. Det stämmer ju bra då X-land alltid anfaller från öster.

  3. Ulf skriver:

    Kommentaren kunde kommit från din mor, svärmor och svärdotter är av samma goda kvalitet.
    De vill oss väl och hjälper oss om vi verkar undersysselsatta.
    Far

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *