133 Malmö till Lomma, via Arlöv, Malmö, Arlöv och skit i Alnarp

Idag åkte jag min intressantaste runda med buss 133 från Malmö till Lomma. Jag har nu pendlat i cirka tre månader sedan vi flyttade hit och inte en enda gång har jag varit med om en buss som varit i tid. Det vanligaste är en tio minuter sen buss oavsett hållplats. Idag slog den dock alla rekord på vägen hem.

Jag skulle ta buss 133 från Malmö central klockan 17:21. Tyvärr kom det ingen 133 utan när man ringde trafikupplysningen så sade de att en buss med fel märkning hade kört förbi och det var den jag borde ha tagit. När jag fick reda på detta var klockan 17:50 och det var endast en minut kvar till nästa buss 17:51 skulle vara försenad så jag bestämde mig för att vänta på den.

17:51 bussen kom bara fem minuter för sent och sedan bar det hem mot Lomma. Så enkelt skulle det dock inte visa sig att vara. Busschauffören måste ha haft tidernas sämsta lokalsinne. Han (jag tror det var en manlig chaufför, kommer ej helt säkert ihåg) började med att köra rakt förbi korsningen där han skulle svängt in till två hållplatser. Väl ute på motorvägen insåg han sitt misstag och tog avfarten in till Arlöv och vände. Vi på bussen undrade varför vi åkte tillbaka till Malmö och en passagerare gick för att fråga. Han skulle bara in och vända i rondellen för att ta Arlövs-stoppen. Ok tänkte vi och såg honom köra runt i rondellen och på nytt köra snabbt förbi korsningen till de två hållplatserna.

Efter att ha insett att han aldrig kommit till de där hållplatserna bestämde han sig tydligen för att det var lika bra att skita i Alnarp också och tog strandvägen till Lomma, den väg som buss 132 vanligtvis kör. På bussen satt vi passagerare och undrade om kanske någon borde gå fram och berätta för honom hur han ska köra.

När han till slut kom till utkanten av Lomma var det nära att han tog in där buss 132 ska köra in i Lomma, närmare centrum, än där buss 133 kör in (som vanligtvis kommer ifrån Alnarp). Efter att ha sett några passagerare resa på sig när han närmade sig avfarten så gasade han på och körde vidare till att för första gången på många rundor hamna på den faktiska körsträckan.

Jag ska väl inte klaga, från den hållplats där jag gick på (Malmö C) gick det (förvisso inte helt) raka spåret till nästa hållplats i Lomma på Karstorpsskolan. Nu förstår jag i alla fall varför alla bussar är så sena och sällan dyker upp.

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *