IKEA – There and Back Again

Man kan aldrig bara handla en gång på IKEA. Det går inte. Vi skulle köpa en PAX-garderob från IKEA, detta har (hittills) resulterat i fyra vändor.

Varv 1: Jag ensam och rekogniserar. Strategist tar jag inte med mig fru och barn till IKEA då det kostar pengar. Kostnad: 0 kr.

Varv 2: Jag med Réka och Mira besöker IKEA. För övrigt Miras första IKEA-besök. Vi kunde inte bestämma oss om garderoben men kommer ändå hem med 620 kr ”gott och blandat” ifrån IKEA. Det visade sig alltså att man strategi från varv 1 var bekräftad.

Varv 3: Jag ensam igen (se tidigare anledning) på IKEA för att köpa den garderob vi bestämt oss för. Eftersom jag ”ändå ska till IKEA” bestämde sig Réka även för att beställa en Beddinge-bäddsoffa. Ska jag ändå släpa på 200 kg PAX-garderob så är väl 50 kg soffa ingenting. Slutnota: 7950 kr.

Varv 4 (idag): Givetvis fick jag med mig fel madrass till Beddinge-soffan och får därmed göra en ny vända till IKEA. Praktiskt nog så är där även mer vi behöver till vår PAX-garderob så det blir bara att shoppa extra.

Efter dagens runda hoppas jag att IKEA-besöken är slut för en liten tid framöver i alla fall.

(”IKEA – There and Back Again” är mer passande än  ”IKEA – en hobbits äventyr”).

Det här inlägget postades i Mira, Utflykter, Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på IKEA – There and Back Again

  1. Magnus skriver:

    De skönaste planer, de må vara uppgjorda av möss eller människor, går ofta om intet.

    Det blir ett varv 5. Varv 4 resulterade nämligen i ett tillgodo-kvitto då den nya madrassen var billigare än den gamla. Nu måste vi alltså dit igen inom tio år och handla igen….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *