Hemma och nästan ungerskspråkig

Hemma från Budapest! Hemma i den svala 25 gradiga värmen! Som vanligt när jag är i Budapest så lärde jag mig lite nya fraser, denna gång blev det (med reservation för stavningsfel): ”Meleg van” (det är varmt), ”Rohadt meleg van” (det är ”skitvarmt”) samt slutligen ”Kurva meleg van” (det är ”hor-vamt”!). Jag förbjöds att använda de senare två inför min frus mormor men hennes pappa skrattade gott när jag satte mig den solvärmda bilen i 36-gradig värme och sade ”kurva meleg van”. Han rättade mig dock snabbt och lade till ett ord som jag tyvärr inte kommer ihåg men som han översatte med ”illaluktande horvarmt”. Kanske tur att jag inte kom ihåg den. Precis så varmt kändes det i bilen i alla fall.

För att inte vara helt förlorad i fula ord så lärde jag mig ett och annat ”användbart” ord också men de är ju tråkiga att berätta om. Bland annat lyckades jag med min glänsande ungerska få hyra en ”sapka” gratis på badet. Vad det är får ni väl lära er ungerska för att lista ut.

Förutom språket så var det bara det vanliga jag gjorde i Ungern, badade mycket, gick på marknaden, försökte undvika värmen samt sitta och försöka lista ut vad folk pratade om när de tröttnat på att försöka prata engelska. Nu ska jag vila ut hemma, det behövs faktiskt, för att resa till Ungern för oss var mer av ett uppdrag än en semester och schemat var fullspäckat med folk att besöka.

Det här inlägget postades i Semester och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Hemma och nästan ungerskspråkig

  1. Macke skriver:

    Skönt du är hemma. Har ett 70 mål att nå.

  2. Pappa skriver:

    Din Mamma läser bloggen använd inte för många fula ord.
    Ditt första ord var traktor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *