204!

Har ni hört talas om plate spotting? Det är en meningslös lek i vilken man ska räkna bilar på deras nummerplåt, börja med nummer 1 och sedan fortsätta till man hittat alla (i ordning!) till nummer 999. För något år sedan roade jag och några kompisar oss med detta, de flesta gav upp relativt tidigt (nummer 15 hallå!) men envis som jag är höll jag på rätt länge. Réka lovade att fira varje jämt hundratal jag hittade men festen uteblev både på 100 och 200! När jag hittat 203 fastnade jag och efter lång tid slutade jag även leta, ”botad” tycke min kära fru, nu var jag äntligen ”normal” igen (citationstecknen är obligatoriska när ordet normal används om mig).

Men så hände det, intressant nog precis när Réka nämnde att jag slutat räkna bilar, 204! En blå Volvo 240 mitt i Malmö! Någon som sett 205?

Det här inlägget postades i Nonsens och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på 204!

  1. Reka skriver:

    Jag har hittat den perfekta julklappen till dig, Magnus!
    Vi åker till IKEA:s parkering kl. 10 på en lördagmorgon. Jag fixar termos med kaffe, några bullar, cd-skivor och sedan sitter vi i bilen några timmar och kikar efter registreringsskyltar. Jag tror att inom loppet av några timmar har vi hittat 205-999.
    Snabbt, enkelt och effektivt. Dessutom är det inte trafikfarligt…som det kan bli annars…:)

  2. Emma skriver:

    Kikade in här och vill lämna lite fotspår efter mig 🙂

  3. Ricke skriver:

    I spy
    with my little eye
    something beginning with a c:
    Psycho!

  4. MMM skriver:

    LOL Réka, Magnus har en effektiv kvina! 😀

  5. Joanna skriver:

    Alltså. Du har för mycket tid. Det finns så många vettigare saker att göra om du har tid över. Spackla hemma hos oss tex.

    Men om du absolut måste räkna nummerplåtarna färdigt först kan du alltid gå in på bytbil.com och hitta alla nummer direkt och inte ens lämna datarummet.

  6. Peter K skriver:

    Jag ängnar mig ofta åt att räkna bakteriekolonier på plattor, det är väl också en form plate spotting? Vad gäller att räkna nummerskyltar så slutade jag vid 22-25, anledningen var att jag aldrig orkade komma ihåg vilken jag var på 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *