Logiskt pussel

Jag älskar att lösa logiska pussel! Till min stora glädje hittade jag ett som var lagom svårt (dvs tillräckligt komplext för att inte lösas i en handvändning men enkelt nog att lösa det så pass fort att jag kände mig smart haha!). Kan ni lösa det?

-There are 5 houses in 5 different colors.
-In each house lives a person with a different nationality.
-These 5 owners drink a certain type of beverage, smoke a certain brand of cigar, and keep a certain pet.
-No owners have the same pet, smoke the same brand of cigar or drink the same drink.

Here’s the question: Who owns the fish?

1. The man living in the house right in the middle drinks milk
2. The Norwegian lives in the first house ( the house on the left end)
3. The Norwegian lives next to the blue house
4. The green house owner drinks coffee
5. The green house is on the left of the white house
6. The Brit lives in a red house
7. The owner of the yellow house smokes Dunhill
8. The man who keeps horses lives next door to the man who smokes Dunhill
9. The Swede keeps dogs as pets
10. The Dane drinks tea
11. The person who smokes Pall Mall has birds
12. The owner who smokes Blue Master drinks beer
13. The German smokes Prince
14. The man who smokes Blend lives next door to the one who keeps cats.
15. The man who smokes Blend has a neighbor who drinks water

Enligt utsago på nätet (då måste det ju vara sant) så sägs Einstein ha sagt att väldigt få kan lösa ovanstående pussel… jag gissar att han menade inom någon form av tidsgräns för man kan ju alltid ”brute force” testa alla kombinationer tills man hittar lösningen. Jag har sett vissa som har löst det med hjälp av datorer men det är ju fusk! Det ska lösas för hand!

Apropå att vara smart, vi har hört ett mystiskt ljud hemma om kvällarna den senaste tiden. Med jämna mellanrum smäller det till, ibland rätt ordentligt, mitt i natten. Jag har gått och funderat på vem det är som börjat smälla i dörrar eller vad det nu var de gjorde. Inatt när jag låg vaken och läste insåg jag till slut vad det var, det var vårt äppleträd som tappade sina äpple på cykelhustaket! Här bor man mitt i stan och funderar sig blå i ansiktet över vad det kan vara och så är det något så naturligt som ett äppleträd!

Det här inlägget postades i Spel och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Logiskt pussel

  1. Peter K skriver:

    Ok, jag får väl sticka ut nacken 🙂 Jag fick det till att det är tysken som äger fisken, detta med brasklappen att tysken åtminstonde inte äger samma hästar, katter, fåglar eller hundar som dom andra eftersom de fyra påståenden bara säger att ingen äger samma husdjur inte att den sista måste äga fiskar (det står ju i frågan).

    Vad gäller ljud i stan så har jag något så onaturligt som en kyrka bredvid mig som envisas med att klinga med sina klockor bl.a. på så okristliga tider som 9 på helgmornar… bara för att religiösa tror att om det finns någon som kan bryta mot naturlagar och att denna någon bryr sig om obetydliga människor på jorden så kan dom störa honom/henne/det inte mig.

  2. Magnus skriver:

    Japp, tysken fick jag det också till som för övrigt bor i ett grönt hus, dricker kaffe och röker Prince. Typiskt tyskt beteende, särskilt det gröna huset. Jag blev lite förvånad när jag märkte att all information var med utom just fisken, jag trodde de skulle bli lite svårare på slutet.

  3. MMM skriver:

    Är det så att tyskarna bor i gröna hus? *nyfiken*

  4. Ricke skriver:

    Hur kommer det sig att kristna kyrkor låter sina klockor ringa på okristliga tider? Eller är det inte en kristen kyrka du har bor brevid Peter? Vilket får mina tankar att leda till vilka som har kyrkor? Muslimer har moskéer, religion med GT gemensamt kallar sina samlingslokaler för kyrkor, vad sjutton kallas de för i andra religioner?

    Satanister har ju också kyrkor! ( Denna kunskap kommer direkt från källan: populistiska tidningar och tv-program) Efter övningen ovan får jag väl knyta samman säcken.

    Peter är inte jude även om han säkert är söt i en kippa.
    Peter bor brevid en kyrka trots att det finns många andra ställen att bo på.
    Peter är svensk trots sitt utrikiskt klingande efternamn.
    Svenskar är ett nyhetstörstande folk som läser populära tidsskrifter( även kallat skvallerpress).
    Skvallerpress gillar stora svarta rubriker för då köper folk deras tidningar.
    Svart är en av satanisternas favoritfärger.
    Alltså: Peter är satanist. V.S.V.

  5. MMM skriver:

    eller EMO 🙂

  6. Peter K skriver:

    Tack Ricke, jag älskar logik 🙂 men rätta mig om jag har fel, svart är väl inte en färg utan snarare en avsaknad av färger… eller?

    Jag tror att kyrkan är kristen även om den, ifall man tar bort det smutsblå järnkorset och klockspelet, mest ser ut som en bunker från andra världskriget. Dock måste jag säga att jag trots allt kan sympatisera med satan lite för hans försök till att bryta guds envåldsdiktatur, men han inte mycket bättre även han lurade okunniga och godtrogna personer in på dåliga vägar precis som gud och hans anhängare gör.

    P.S. Jag skulle kunna gå med i en kyrka om man fick GT (se Rickes inlägg ovan) till gudstjänsterna.

  7. Ricke skriver:

    Vi kan ju starta en ny kyrka.. det kan väl inte vara så svårt. Religioner har en massa fördelar jämfört med andra klubbar: egna helgdagar, utelämningsförbud, tystnadsplikt osv. Efter ett antal GT på någon av våra egna helgdagar är det antingen tystnadsplikten eller utelämningsförbudet som man hoppas kunna luta sig mot…. GT eller TBH.

  8. Reka skriver:

    Och så har ni frågan om celibat…

  9. Magnus skriver:

    Här skriver man vad man tror är ett oskyldigt inlägg och så går ni och bildar en egen religion i kommentarerna! Tänk va kul man kan ha på Internet…

    ..och Réka, om de uppfinner en ny religion så tror jag knappast dessa herrar kommer att införa någonting såsom celibat i den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *