Malmös simhallar förfaller

En vaken läsare har upplyst mig om att Sydsvenskan precis lagt ut en nyhet om att Kockums Fritid, badet där jag för närvarande simmar, håller på att falla samman. För stark användning av klor utges som en av orsakerna som får betongen att läcka och pelarna att vittra sönder. Det har tidigare varit tal om en ny simhall i Malmö, något som verkligen behövs. Sveriges tredje största stad med två fallfärdiga inomhusbad i centrum. Snart får man väl åka till kranskommunerna för att simma, eller som tidigare föreslagits i denna blog, simma Lommubukten upp och in i kävlingeån.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Malmös simhallar förfaller

  1. Reka skriver:

    Kanske högtid att vår civilisation lär sig från folket i det antika Egypten. Pyramiden verkar klara sig rätt bra genom åren.
    Det skulle se rätt schyst ut om Malmös nästa simhall skulle vara en Pyramid. dessutom att bygga en pyramid involverar massvis med arbetstillfällen. Det skulle säkert få fart på de dåliga sysselsättningssiffrorna (självklart allt i enlighet med de polska/lettiska arbetsmiljöreglerna…). 🙂

  2. Magnus skriver:

    Jag har alltid velat bygga en pyramid! Alltså en riktigt stor sådan. Fast om jag inte missminner mig så fanns där inte så många sim-faciliteter i exempelvis Cheops-pyramiden?

  3. Peter K skriver:

    Hade dom inte en pyramid i Mumien 2 där det fanns en flod/bassäng som bestod av döda själar? Med tanke på att man behövde springa gatlopp genom ett gäng pygmézombier så är det upplagt för en ordentlig work out när man vill ta en simtur… förutsatt att man bygger en lika häftig pyramid som i mumien 2 vill säga.

    Fast bjuder ni på riktigt mycket alkohol kanske folk bildar en mänsklig pyramid på fredag… pax för toppen.

  4. Joanna skriver:

    Vad var det som gjorde att vi inte bildade en mänsklig pyramid i fredags förresten? Trots att det inte blev någon pyramid ( eller tack vare kanske 😉 ) så hade jag supertrevligt! Tur att vi trotsade vädret och kom till Malmö! 😉

    Magnus, jag tror att du får skaffa dig någon ny motionsform. Simmning verkar vara en farlig sport när man riskerar att få betongpelare och annat söndervittrat i skallen. Jag rekommenderar inte ridning men det är kanske någon annan som har nåt bra förslag på Magnus nya sport?

  5. Magnus skriver:

    Jag har väl en fallenhet för hazard-sporter, först Kung-Fu och nu simning i Malmö?

    Pyramiden lös tyvärr med sin frånvaro, vi får ta den på julstök-festen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *