Jetlag av Internet

Nästa gång ni kommer till en sida som är ”nere för underhåll”, istället för att svära över att tjänsten inte är tillgänglig tänk på den stackars IT-tekniker som sitter där och förtvivlat arbetar med servern för att få den att fungera. Jag jobbade ifrån 23:00 på söndagen till 19:00 dagen efter med att uppdatera den e-handelstjänst som jag arbetar med. Stora delar av servern var nere från 23:00 till 5:00 på morgonen och vissa tjänster kom inte on-line förrän så sent som 10:00. Sedan det maratonpasset har min sömn inte riktigt fungerat. När jag äntligen skulle sova natten mellan måndag och tisdag vaknade jag efter bara 4 timmar, klockan 2 på natten. Jag har jetlag från att jobba på Internet!

Just nu sitter jag på tåget upp till Växjö där jag ska jobba idag. Internet fungerar inte precis helt felfritt här men förhoppningsvis ska man kunna publicera blogg-inlägg i alla fall!

Det här inlägget postades i Jobb och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Jetlag av Internet

  1. Ricke skriver:

    Att skylla på jobbet när alla som känner dig vet att du har samma ”arbetstid” på WOW är lite lågt.. ungefär som Glocalnet faktiskt.

    Och vad ska man med internet till förresten om man ändå måste åka tåg PERSONLIGEN för att jobba?! Nä, jag förutspår härmed att internet är en fluga som kommer att somna in nu till vintern och antagligen blir uppäten av någon hungrig fågel till våren. Fågeln kommer sedan att flyga till lappland under sommaren och lämna oss stackare utan ny teknik hela året utom när den passerar till hösten för att tillbringa vintern i afrika. Suck.

  2. Reka skriver:

    …och jag har jetlag pga du arbetade på Internet! Först sov jag oroligt natten till måndag eftersom du var vaken hela natten…sedan sov jag dåligt natten till tisdag då du vaknade kl. 2 på natten. Så nästa gång ni kommer till en sida som är “nere för underhåll”, istället för att svära över att tjänsten inte är tillgänglig, tänk på den stackars IT-teknikerS FRU!

    🙂

  3. Peter K skriver:

    Du vaknade efter fyra timmar kl. 2 på natten vilket innebär att du somnade kl. 22!!! Snacka om att serverarbetet har stört sömnrytmen… stackare. Skämt åsido, jag önskar att jag kunde somna kl. 22 eftersom jag går upp 5.30, men att somna innan 23.30 är i det närmaste en fysisk omöjlighet för mig oavsett hur lite jag sov natten innan.

    Jag lovar att jag ska tänka på den stackars IT-teknikern samt hans/hennes (brasklapp så jag inte får Tiiiiiina på mig) familj när jag svärande trycker på uppdateringsknappen 🙂

  4. Reka skriver:

    Jag undrar hur har Rickards kommentar hamnat före min kommentar? När jag skrev mitt inlägg igår hamnade det ju på första plats direkt efter Magnus inlägg!? Jag är mycket bekymrad över att jag har tappat min första plats. Jag misstänker starkt att det handlar om fusk och vill härmed lämna in ett överklagande. Jag är berättigad att få ha kvar min första placering! Jag antar att Peter kommer också överklaga då han hamnade från andra till tredje plats…

    Jag trodde att det var likabehandling på sidan!

    Magnus, om du är inblandad i detta så har du en uppförsbacke ikväll… (:))

  5. Ricke skriver:

    Nu tror jag att folk får lugna ner sig lite.

    1. Jag ligger först för att Magnus så klart är sur på dig Réka. Han har inte fått köpa några spelkonsoller på flera veckor!

    2. Jag lägger mig mellan 23 och 00 varje dag. Går upp minst en gång om natten och fixar välling till en grinig unge. Sen stiger jag upp klockan 0500 och springer en mil. Slå det om ni kan…

    ”We used to live in a hole in the middle of the road! We got up 2 hourse before we went to bed. And every time when our father came home he used to murder us and dance on our graves. And when you tell the youths of todays these things… they don’t believe you?!!”

    3. It-teknikern får skylla sig själv som inte blev trädgårdsmästare och kan sova hela vintern eller snöplogschaufför som latar sig på stranden på sommaren. Hm.. Pax för att jobba som snöplogschaufför!

  6. Peter K skriver:

    1. Det förklarar inte varför du är före mig, så den enda lösningen ifall Rickard måste vara före Reka är att jag flyttas upp till förstaplatsen.

    2. Jag har bara sprungit en sammanhäangande mil en gång i livet och det var när jag gjorde lumpen, jag blev med andra ord tvingad till det. Att springa är något av det tråkigaste som finns i motionsväg, jag skulle till och med hellre simma… sådär nu har jag förlöjligat två av mina vänners motionsval i en enda mening 🙂

    3. Jag såg filmen Pineapple Express igår, där snackar dom om det perfekta jobbet och kommer fram till att det måste vara den lokala distributören av olagliga torkade växtprodukter avsedda att rökas, då kunde man bara ligga på soffan och vänta på att kunderna kom till dig.

    Monthy Python-citatet, håller fullständigt med, när man berättar för ungdomen att vi bara hade tre (två för uppläningar) TV-kanaler, inga mobiltelefoner, inget internet och spelens antal färger var begränsat till samma antal som Fredrik Reinfeldt har ansiktsuttryck så undrar dom vad vi gjorde (dom har inte hört talats om bondgård av kottar… tsss).

    Måste bara lägga till, jag jobbar hemma idag och kan från mitt fönster följa dramat när polisen belägrat en lägenhet där en knviman håller en tvååring gisslan efter att ha kastat? ut mamman från fönstret. Jag trodde Slottsstaden var lugn, för någon månad sen blev någon skjuten 200 meter från där jag bor… tur man är avsensitiserad av TV och dataspel annars hade man kanske blivit upprörd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *