Dags att bli gammal

Réka beklagade sig häromdagen för att hon började känna sig gammal. Jag försökte trösta henne med att om hon nu tillbringat de senaste 5 åren av sitt 30-åriga liv med mig så skulle hon nu få tillbringa hela 30 år av hennes kommande 30 år med mig! Tanken gjorde henne glad men problemet fanns tydligen kvar.

Själv har jag inte haft någon ålderskris alls, omkring mig har jag hört folk beklaga sig över den ena eller andra ”ålderströskeln”. Nu kanske detta inte nödvändigtvis är något positivt? En liten välplacerad åldersnåjja kanske hade styrt upp min stundtals alltför avslappnade inställning till framtidsplanering.

Jag tar dagen som den kommer!

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Dags att bli gammal

  1. Peter K skriver:

    Jag tycker det lustigaste med att bli äldre är när någon säger, kommer du ihåg… varpå svaret blir, du det var tolv år sen. Själv kan jag bli lite nostalgisk ibland men åldersnojja har jag nog aldrig haft. Det lättaste sättet att bota åldersnojja är ofta att fråga om vederbörande skulle vilja vara 18 år igen, väldigt få skulle svara ja på den frågan.

    Treflig helg på er!

  2. Joanna skriver:

    Jag tycker det värsta med att bli gammal är att tiden går så vansinnigt fort. Jag tyckte att jag fyllde 27 precis, men det är ju några år sedan om man säger så…

    Annars är väl jag och Rickard dom med flest vuxenpoäng. Villa, volvo, vovve och snart 2 barn….. Fast Enzo kanske knappt kan räknas som vovve? Och huset är ju fortfarande inte riktigt klart så det kanske inte heller räknas som en riktig villa?

    Jag vet inte om jag vill vara arton igen, men jag vill gärna ha tillbaka tuttarna jag hade då. Får man fler vuxenpoäng om man fixar tuttarna förresten? Man kanske kan få bort lite vuxenpoäng om tar tar ett smslån för att betala operationen? 😉

  3. Ricke skriver:

    ”Jag tar dagen som den kommer”, det där var ett billigt sätt att försöka framstå som en ”Carpe diém”- människa.
    😉 Fast vi kan väl inte påstå att någon som har lika många spelkonsoller som man är gammal är speciellt gammal? Med andra ord räcker det om du köper minst en ny konsoll per år för att leva för evigt. Det kan väl knappast bli några problem med att få igenom det hemma?

    Äsch Reka, 30 är väl ingen ålder! Med tanke på att befolkningen blir äldre och äldre hela tiden räknar jag kallt med att vi alla kommer att bli runt 120 år gamla. Du har med andra ord bara levt 1/4 av ditt liv och det vet ju alla att den första 1/4 delen bara är till för att lära sig en massa strunt och få en stabil ekonomi. Nästa 30 år, det är då man ska börja leva! Resa, festa, leva livet! När man passerat de första 60 kanske man ska anse sig som mogen nog att lugna ner sig lite och inte vara ute och festa HELA nätterna. När man passerat 90 kan man njuta av att mata ankorna och irritera folk genom att spela döv. (Någon som minns var det kommer ifrån? ;)) Det är ungefär här man har rätt att känna sig gammal.

    Eller så följer man Rickards åldersregel. ”Man är gammal om man stönar när man stiger upp ur sängen på morgonen”.

    Vem sjutton vill inte ha tillbaka tuttarna man hade när man var 18?! 😉 *hukar* Men dina går också bra Joanna!

  4. Ricke skriver:

    Ojdå.. vad är det jag skrivit.. Dina bröst är naturligtvis bäst Joanna. De bästa jag varit i närheten av. För att vara exakt. 🙂
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Jag har ju inte varit så nära Jessica Alba än. (Undrar om Enzo får sällskap på soffan i natt?)

  5. Magnus skriver:

    Haha, det roligaste med att skriva blogg är alla roliga utspårade kommentarer man får tillbaka!!

  6. Joanna skriver:

    Ett tydligt tecken på att man är gammal är när man inte gör blogginlägg tillräckligt ofta tycker jag. 🙂

    Tack för i söndags förresten, det var trevligt!

  7. Reka skriver:

    Joanna, vi hade oxå jättetrevligt i söndags. Jag var dock helt slut efter att ha sprungit runt stan med Kerstin…ett tydligg tecken på att jag har blivit gammal…
    KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *