På väg mot USA!

sanfrancisco3Äntligen blev det bestämt! Vi har tvekat fram och tillbaka om vi ska åka till USA eller inte. Har vi verkligen råd? Är det smart att bränna så mycket pengar? Nu har vi kommit fram till att vi visst har råd och att vi ska unna oss en lång resa!

Det blir 14 dagar i sydvästra USA med start och slut i San Francisco. Vårt mål är att försöka hinna med att besöka San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon, Los Angeles och San Diego. Vi har hyrt en för oss ganska stor bil men då det inte är en minibus eller jeep så lär vi väl känna oss som minstingen på vägen. En av planerana tar oss över Golden Gate-bron och se Redwood-träd som fanns strax norr om San Francisco.

För er som läst min ”Att göra”-lista så finns där en punkt som förhoppningsvis ska bli avklarat, nämligen att träffa Sergio Aragonés! Jag har alltid varit inspererad av hans tecknarstil och har nu biljetter till ett konvent i San Diego där han alltid är. Det ska bli mycket spännande.

Det här inlägget postades i Semester och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på På väg mot USA!

  1. Peter K skriver:

    Mycket att se på 14 dagar men det blir nog väldigt trevligt att köra upp längs kusten. Både San Diego och San Fransisco är fina städer, speciellt SF. Tyvärr tog jag mig aldrig iväg till Grand Canyon vilket jag ångrar, det är ju ett av naturens riktiga underverk. Ett riktigt seriekonvent, då måste du gå klädd som Gro eller någon annan karaktär så du inte blir utskrattad 🙂

    Om ni tror att ni får ont om tid så tycker jag ni ska hoppa över Los Angeles, det är en gigantisk skitstad (bildligt och bokstavligen) och Hollywood med Kinateatern (handavtrycken) och Walk of Fame (stjärnorna i marken) är väldigt starkt!!! överreklamerat. En av de två gånger jag åkt hem från LAX var det perfekt sikt och piloten styrde ut över havet för att sedan svänga in över land och LA, det man såg liknade en asfaltplan stor som Skåne med en liten bula (Skyskrapor i downtown) och en bergskedja som stack in en bit i södra änden… riktigt sorgligt, man blev nästan fruktätande eremit av synen (bara nästan, bakfyllepizza är alldeles för gott). Om ni ändå åker genom LA så finns det fina områden längs vattnet, men jag antar det tar mycket längre tid än att åka den stora motorvägen (405 tror jag den hette).

    Men kul att ni kommer iväg, skulle själv vilja göra en bilresa genom delar av USA ngn gång. När blir den av?

  2. Magnus skriver:

    Jag har själv haft mina misstankar av att LA inte är mycket att se egentligen. Då vi har bil så är min plan för närvarande att köra förbi alla område man får lov att köra förbi och kanske stanna till max en dag. Vi har dock knappt med tid så San Francisco och Grand Canyon kommer att vara prioriterade… och så givetvis konventet!! 🙂

  3. Ricke skriver:

    Hoppas du träffar Sergio! Men om du går klädd som Groo.. vem ska reka klä ut sig till för att smälta in?

  4. Magnus skriver:

    Om jag är Groo måste väl Réka klä ut sig till Chakaal? Fast jag måste säga att ingen av oss riktigt passar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *