Detta har du ätit på en vecka…

Var är Anna Skipper?Idag har vi gjort rent kylskåpet. Efter att vi lastat ut all mat på köksbordet så fick man direkt en bild i huvudet av Anna Skipper som står bakom all mat och anklagande säger ”Det här har du ätit på en vecka…”.

På bilden ser ni vad vi hade i vårt kylskåp, lite smått avslöjande är all sprit som av någon anledning stod där inne. I vårt fall är det dock inte vad vi har ätit utan snarare vad vi inte ätit. Rekordet var en liten burk olivkräm som gick ut 2007.

Det är dock ingenting mot när man var ungkarl, då kunde mjölken vara så gammal. Det första Réka gjorde när hon var hemma hos mig efter att vi träffats var att hälla ut 5 kartonger mjölk som tydligen hade passerat bäst före datum. Då hade jag även lyckats med att behålla några av mina gamla utgågna varor genom minst en flytt vilket är en bedrift i sig.

Idag var det inte så illa, endast en eller två varor som hade gömt sig längst bak i kylen behövde kastas.

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Detta har du ätit på en vecka…

  1. Ricke skriver:

    Olivkräm? Är inte det något man smörjer in huden med för att bli mjuk? Det kanske är tur att ni inte ätit det!

    Och varför hade du fem(!) kartonger med mjölk i kylen? Jag kan förstå att man köper 5 kartonger om man har fru, barn, kusiner och nästkusiner boende hos sig men om man är singel.. Så jag gissar att du i normalfallet köpte en paket när du upptäckte att att mjölken var kass. Men varför inte göra sig av med den gamla då. Eller köper du bara mjölk för att försöka vara normal? Alla som känner dig vet ju att du bara dricker Coca-cola. 🙂

    /R

  2. Magnus skriver:

    Den här olivkrämen ville du definitivt inte smörja in dig med, det kan jag lova 🙂

    Mjölken stod där i hopp om att jag skulle dricka den oftare vilket jag aldrig gjorde. Bara för att man köpte en ny betydde inte det att en gammal åkte ut och ibland fick man en liten samling årgångsmjölk.

  3. Ricke skriver:

    Tja.. bara för att något luktar illa så betyder det ju inte att det inte går att äta.. se på surströmming, kräftor och annat otyg. Någon glömmer lite fisk i en tunna och den börjar ruttna. Det stinker så mycket att man måste ha på sig biologisk skyddsdräkt för att närma sig och någon får för sig att smaka(!) på det.

    Du kanske rentav har hittat en ny penicillinvariant. Bara att klunka i sig… eller skeda i sig i de mer potenta fallen.

  4. MMM skriver:

    Jag undrade varför det fanns ingen Coca-cola på bordet…. eller som dina vänner kallas det: Magnus frukust. Nånting stämmer inte. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *