San Diego Comic Convention

Sergio Aragonés signerar på SDCCIdag var vi på San Diego Comic Convention, första heldagen. Igår var bara en så kallad ”preview night” för de som köpt biljett för hela evenemanget. Redan igår träffade jag Sergio Aragonés, huvudanledningen till att vi åkt till Kalifornien i år! Jag har hört från andra att Sergio ska vara mycket trevlig att träffa och att man känner sig som om man vore kompis med honom direkt. Innan jag kom till konventet var jag alltid lite rädd att detta skulle göra mig besviken att han inte skulle kunna leva upp till förväntningarna. Igår när jag träffade honom från första gången så hade han redan hört talas om att jag rest så långt för att träffa honom så han tilltalade faktiskt mig med mitt namn innan jag ens haft tid att introducera mig! Vi har en gemensam bekant som hade pekat ut för Sergio vem jag var. Han var mycket riktigt jättetrevlig och trots att där var en lång kö bakom mig med folk som också ville ha autografer tog han sig gott med tid att prata med mig om allt möjligt och framförallt om Sverige. Tydligen skulle han till ett konvent i Finland i höst varpå jag undrade varför de inte informerat mig om det innan jag reste världen runt!

På andra dagen på konventet, den första ”riktiga”, så tittade vi lite mer på allt annat som fanns. Tydligen var det beräknat att bli 150 000 besökare under de fyra dagar konventet varar. Tyvärr kan vi inte stanna tiden ut då vi imorgon fortsätter upp mot Los Angeles och sedan vidare kustvägen mot San Francisco igen.

Innan vi lämnade konventet så hann jag dock med att träffa alla fyra som är involverade i att skapa Groo, nämligen givetvis Sergio Aragonés, Mark Evanier, Stan Sakai och Tom Luth. Jag fick även alla fyras autografer på en Groo-tidning jag köpt på konventet. Utöver detta köpte jag även två små afficher signerade av Sergio och en orginal-teckning på vilken han ritade ett litet personligt meddelande till mig. Givetvis kostade så gott som allt pengar men efter min introduktion fick jag kraftigt reducerat pris på många av sakerna.

Det här inlägget postades i Semester och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på San Diego Comic Convention

  1. Mamma skriver:

    Vi har i dag haft boggvisning Syvia och Jörgen hälsar.
    Ps mammma har namsdag idag

    ha de

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *