Los Angeles och förbi

Jag och Réka vid Santa Monica beach

Idag var vi i Los Angeles… för andra gången. Första försöket misslyckades då vi körde vilse i den stora staden alldelles för sent på kvällen. Staden är inte nämnvärt gästvänlig med en ofta överfull motorväg och totalt öde mörka gator utanför motorvägen. Från detta samt det faktum att staden tycks ha fem flygplatser kan jag bara dra slutsatsen att folk vill där ifrån.

Idag när vi besökte staden i dagsljus var den något mer inbjudande men fortfarande stundtals väldigt nedgånget. Vi körde direkt till ”Walk of Fame” där de kända stjärnorna finns i marken för dem som sig så tycks ha förtjänat. Det första som slog en var att man knappt vågade parkera bilen i området då det kändes som den kunde bli stulen. Vi gick sedan i stort sett hela längden av ”Walk of Fame” till den kinesiska teatern där vissa filmstjärnor gjort sina fot- och handavtryck i cementen. Dessa avtryck var långt mer charmiga än stjärnorna samt teatern var i stort sett det enda hus i riktigt bra skick i området frånsett intilliggande Kodak Theatre (där de håller Oscars-galan?).

”Walk of Fame” var inte mycket att se, vi passade dock på att trängas med alla andra turister runt Michael Jacksons stjärna som fortfarande uppvaktades med blommor. Efter det körde vi genom Beverly Hills ner till Santa Monica beach. Denna ”lilla” resa genom staden tog säkert en timme fastän den på kartan ser väldigt enkel ut. Vi stod stilla i så gott som varje trafikljus.

Väl ute ur LA försökte vi bli av med trafiken. För varje liten semesterort vi passerade blev det färre och färre bilar, dock trafikstockning vid varenda avfart. Det tog oss flera timmar att köra tills vi passerat Malibu och därmed förhoppningsvis lämnat alla turister och filmstjärnor bakom oss.

Vad vi sedan inte räknade med var att vår tilltänka övernattningsort skulle vara totalt fullbokad på grund av en festival i närheten vi inte kände till. Istället fick vi sätta oss och köra några extra timmar så att vi passerat de värst överbokade (och överprisade!) områdena. Till slut hittade vi lite av en slump ett motell i överkomlig prisklass och dessutom med fritt Internet (då kvittar väl allt annat?). Nu är klockan snart 12 på natten och jag ska lägga mig och sova, Réka sover redan. Imorgon bär det av mot Monterey och sedan åter till San Francisco!

Det här inlägget postades i Semester och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Los Angeles och förbi

  1. Ricke skriver:

    Låter som en trevlig resa! Kul att du fick träffa din idol!

    /R

  2. Joanna skriver:

    Vadå? Har han träffat Scarlet Johansen?!

  3. Magnus skriver:

    Jag har letat och letat… 🙂

    Réka däremot har fått foto vid Harrison Fords och Tom Cruises stjärnor på Walk of Fame. Bah!

  4. Peter skriver:

    Är Scarlett, Harrison Ford och Tompan på era respektive ”listor”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *