Bloggtorka

Det har varit en kraftig-blogg torka på sistone. Jag blev nog lite trött efter allt mitt rapporterande från USA, dessutom känns allting nu i jämförelse så vardagligt att rapportera. Vi kan till exempel ta mina observationer när jag var på Aq-va-kul och badade i veckan.

När jag skulle gå dit lyckades jag bli utskäld för att gå över ett övergångsställe där det var grönt ljus. En till synes status-frustrerad man i mina år kom körandes i sin blankpolerade svarta bil. Utan att se sig nämnvärt för körde han väldigt fort i en högersväng korsandes mitt övergångsställe. Jag såg honom redan tidigare och hade börjat undra när han tänkte stanna men tänkte att jag hellre hade mina knäskålar kvar än att få ha rätt och gå över vid mitt gröna ljus. Jag hoppade bakåt på övergångsstället. Manen tvärnitade med sin bil precis framför där jag precis stått. Vi tittade på varandra. Jag rykte på axlarna och skakade på huvudet, ungefär som man gör mot ett barn som inte gjort rätt men inte förstår bättre och gick sedan över övergångsstället. Mannen körde upp jämte mig, rullade ner rutan och skällde ut mig för att jag inte hade synts tillräckligt bra. Han tryckte sedan åter gasen i botten och försvann, tyvärr hörde han säkert inte mitt färgstarka svar med min åsikt om hans intelligens.

Jag kom sedan fram till Aq-va-kul och bytte om för att simma. För de som inte vet så är Aq-va-kul just nu under ombyggnad och man måste gå genom lite halvmystiska gångar under badet för att komma till 50-metersbasängen. På väg genom gångarna under badet stötte jag på tre byggnadsarbetare som samtalade:

Man 1: Men finns där ingen jordfelsbrytare i omklädningsrummen?
Man 2: Nej.
Man 1: Borde det inte finnas?
Man 3: Har de inte behövt de hittils behövs de väl inte nu?

Nej varför skulle man behöva jordfelsbrytare i ett badhus?! Kanske har de en vadslagning om när första elektrifiering sker och därmed vore det fusk att installera en jordfelsbrytare. Sedan jag hörde detta har jag alltid misstänksamt observerat alla elektriska damsugare och andra maskiner de släpar omkring där inne. Här följer en helt orelaterad relaterad bild:

electrical socket in water pool (7)

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Bloggtorka

  1. Peter K skriver:

    ”skällde ut mig för att jag inte hade synts tillräckligt bra”

    Du får önska dig en träningsoverall i en skrikig pastellfärg när du fyller år.

  2. Magnus skriver:

    Själv funderade jag på om jag skulle skaffa en sådan där vimpel som man har på småbarns cyklar, ni vet lång smal vit pinne med orange flagga i topp. Det kanske hade hjälpt.

    Då det kanske är ett problem som är mer specifikt för denna förare så kanske de vore bättre att sätta en sådan vimpel på hans bil?

  3. Joanna skriver:

    “skällde ut mig för att jag inte hade synts tillräckligt bra”

    Han låter som en av alla dessa tokstollar som fyllt i dessa skadeamälningar, http://helgo.net/E/tjoller/insure.shtml
    Tänk att jag får betalt för att läsa sånt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *