Svin-klar

Sådär, så var man vaccinerad mot svininfluensan. Det var ingen liten kö till vaccinationslokalen. Jag kom dit 20 minuter innan det stod att de skulle öppna men fick ändå stå i en och en halv timme i kö för att komma fram. Tänk att man köar för att få någon att spruta in lite virus i armen på en. Det fattas bara att vi skulle behöva betala för det också, vilket vi ioförisg indirekt gör.

Ett annat I-landsproblem jag har är mängden TV-spel som släpps denna höst! Där kommer ut alldeles för många bra för att hinna spela igenom dem. Uncharted 2 håller jag på med, Dragon Age: Origins kom ut idag, New Super Mario Bros bara måste jag ha, och lägg därtill alla jag inte hunnit avsluta. Det blir en tuff höst.

Ett problem jag inte har är brist på jobb, tur är väl det för en arbestnarkoman som mig själv. Det är kul att jobba och extra kul är det just nu när företaget jag är mest ute som konsult på flyttat till nya trevliga lokaler i Västra Hamnen. Jag känner mig så hälsosam nu när jag börjat cykla varje morgon. Det är ju ingen stor sak att göra precis men det känns ändå som ett friskt sätt att börja dagen. Det är dock med livet som insats som man passerar Malmö Central på cykel på morgonen. Nu under ombyggnaden är där verkligen inte gästvänligt för cyklister precis.

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Svin-klar

  1. Peter K skriver:

    1,5 timme!? Låter ju som en invigningsdag på Media Markt. Men precis som med Media Markts invigning tänker jag strunta i vaccineringen så det gör ändå ingenting.

    Eftersom jag köpte Dragon Age till pc har jag hunnit spela lite… och min bedömning? Tyvärr tycker jag Dragon age lider av samma problem som Fallout 3, det är spel som känns alldeles för tv-spelsaktiga, vilket i min bok är ett stort minus när det gäller rpg-spel. Detta innebär bl.a. tröttsamt förberedda storylines av typen följ den gula vägen och därmed alltför lineariserade. Både Fallout 3 och dragon age känns mer som ett hack n’ slash-spel, av typen som gjordes till Sagan om ringen-filmerna, med enbart marginel mer styrning över karaktärerna, med andra ord tycker jag inte det känns som rpg-spel med undantag för den rolldrivna storylinen (antar dock att linjen mellan kategorierna ibland kan vara hårfin). Dragon age är gjort av samma skapare som gjorde bl.a. Baldurs gate-serien som jag gillade enormt mycket men än sålänge är det enda plus att det här spelet är mycket snyggare. Hoppas dock att det blir bättre när jag kommer längre in i spelet men så här långt är de enda sido-quests, som alltså inte direkt tillhör huvudstoryn, något man löser när man fortsätter på spåret för huvudstoryn! Inget sidostepping eller upptäcksresande som Baldurs gate eller Fallout 2 hade alltså (kanske hade Fallout 3 detta men jag tyckte spelet var så missanpassat för pc att jag inte kunde förmå mig att fortsätta spela).

    När jag ändå är inne på spel, Babel visade mig ett spel där man forfarande kan spela beta-versionen gratis. Spelet heter League of Legends och man och kort sammanfattat är det ungefär som Warcraft III fast man styr enbart hjälten och bygger ingenting. Nu vet jag att du tyckte hjälten var det stora minuset i WIII Mange men det det här spelet är sjukt kul och väldigt beroendeframkallande. I beta-versionen finns bara en karta och man spelar 5vs5, hjältarna ska hjälpa sina konstant spawnande minions att storma motståndarnas bas samtidigt som man ska försöka ha ihjäl de andra hjältarna. Det finns ett stort galleri av olika hjältar vars utseende och förmågor många gånger är lätt igenkännbara från både data-/tv-spelsvärlden och serie-/manga-/tecknat-världen. Jag kan visa det på söndag.

    Ojsan, det blev ett långt inlägg men eftersom det är fredag orkar jag inte göra någon nytta när jag väntar på att ta ut prover.

    Trevlig helg.

  2. Magnus skriver:

    Skaffa din egen blogg Peter!! Du får mig att se dålig ut om dina kommentarer är längre än mina inlägg haha!

    Jag får se hur Dragon Age känns, än så länge har jag inte kommit så långt men får samma känsla som du, alltså att det är väldigt linjärt.

    Angående WCIII så var det mest förmågan att ”zerga” som jag saknade, allt kretsade runt hjältarna. Detta låter dock som en annorlunda typ av spel från vanlig RTS så det kan säkert vara kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *