Dag 1 utan Coca Cola

Abstinens. Här jobbar man utan härlig svart kolsyra i blodet, segt går det. Jag hade tänkt försöka gå kallkalkon med mitt Coca Cola-drickande. Får väl se hur många dagar timmar jag klarar mig. Är det någon som kan räkna ut hur mycket godis jag får äta istället för 66 cl Coca Cola? Det kanske kan pigga upp mig? Lite härligt sockerrus för att hålla en vaken. Om det är mindre än en 300g chipspåse om dagen är det väl inte värt det?

Det här inlägget postades i Livet, Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 1 utan Coca Cola

  1. Peter K skriver:

    Kallkalkon, är det verkligen ett sammansatt ord eller ska det vara kall kalkon? Nu är jag inte humanist nog för att veta reglerna för sammansättning av ord (om det nu finns några regler). Några regler kan annars vara om det får en annan betydelse särskrivet är det ett sammansatt ord eller om ordet uttalas ”i ett andetag”. Liknande, om man inte vet hur man ska uttala ett sammansatt ord kan det vara en hint om att det inte ska vara sammanskrivet. Särskrivet får ju kallkalkon en annan betydelse men hur uttalar man kallkalkon? Ska ordet vara ihopskrivet borde det inte vara svårt att fundera ut det, eller? Ett argument för särskrivning i det här fallet är att så gör man på danska (som ju också annars skriver ihop ord) http://da.wikipedia.org/wiki/Kold_tyrker. När jag snabbt googlade de två versionerna hittar man båda vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hur stora problem med särskrivning folk har normalt. Men jag vet inte.

    Vad gäller din kalla kalkon Magnus så är det väl inte meningen att du ska ta bort en last bara för att falla över i ett annat?

    Nu är min inkubation över så tillbaka till arbetet, dessutom är mitt svar längre än Magnus orginalinlägg så jag är nöjd 🙂

  2. Ricke skriver:

    …julmust…

  3. MMM skriver:

    …Norrlandsmust…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *