I Göteborg med fel kläder

Jag och Réka är och hälsar på hennes mamma i Göteborg. Innan vi åkte bad jag om instruktioner för vad jag ska ha på mig. Vi skulle gå ut på Opera och se Trollflöjten och sedan skulle vi ut på en restaurang och äta en annan dag. Réka valde ut två skjortor som skulle passa och lät mig sedan packa själv. Nu visade det sig dock att där fanns fler instruktioner än att bara ta med skjortorna som var underförstådda. Tydligen så betydde frasen ”den skjortan kan du ha jeans till” att ”den skjortan ska du ha jeans till”. Ett annat exempel var ”du behöver ingen kavaj, de räcker med slips och en tröja över” vilket betydde ”du ska ha kavaj eller tröja [den svarta stickade som jag tycker bäst om och ingen annan] med dig”.

Till Göteborg hade jag med mig de två skjortorna som var utvalda. Dock hade jag manchesterbyxor istället för jeans, det var fel. Jag hade dessutom en tunnare enkel tröja vilket också var fel, den var såklart (?) en sommatröja. Fel fel fel som Brasse hade sagt. Det slutade istället med att vi, till Rékas stora förtret, ”tyvärr” fick gå och handla nya kläder på NK. Det slutade med att vi handlade nya jeans och en ny tröja till mig… och ett antal kläder från diverse butiker till Réka.

Jag försökte säga att jag även glömt ta med mig min Playstation 3 så det vore bäst om vi köpte en till. Detta fick jag dock inget gehör för. Vi hittade dock ett spel billigt så det fick jag köpa i alla fall. Tur att man inte kom hem tomhänt. Nu ska vi snart resa tillbaka ner till Skåne som förvånansvärt nog verkar ha mer snö än Göteborgsområdet.

Det här inlägget postades i Livet, Nonsens, Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på I Göteborg med fel kläder

  1. Peter K skriver:

    ”…och lät mig sedan packa själv.”

    -Fail!

  2. Joanna skriver:

    Ha ha ha! Helt underbart!
    Hos oss är det jag som packar ALLT. Har man kontrollbehov så har man 🙂

    Just nu sitter vi på hotellrummet, Isak och Elliot har somnat, Rickard läser i sin bok och jag ska nog gå ner och simma lite i poolen.
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *